Privatnost i kolačići

 Kada surfate našom web stranicom i kupujete kod nas, povjeravate nam svoje osobne podatke. Pažljivo se nosimo s ovom odgovornošću i činimo sve što možemo kako bismo optimalno zaštitili Vaše podatke.

U ovoj izjavi o privatnosti i kolačićima objašnjavamo što je moguće jasnije kako jamčimo Vašu privatnost prilikom obrade Vaših podataka i što možete sami odabrati u tom pogledu.

 

Indeks

Tko je odgovoran za obradu mojih osobnih podataka?

Što to znači za mene?

Koje mogućnosti imam?

Što su zapravo osobni podaci?

Koji podaci o meni se obrađuju i zašto?

Kako se moji podaci mogu obrađivati ​​za marketing?

Koje su pravne osnove za obradu mojih podataka?

Koje stranke mogu dobiti moje podatke?

Koliko dugo se čuvaju moji podaci?

Gdje su pohranjeni moji podaci?

Kako se štite moji podaci?

Koja prava imam u vezi s mojim osobnim podacima?

Odnosi li se ova izjava o privatnosti i kolačićima i na druge web stranice?

Može li se ova izjava o privatnosti i kolačićima promijeniti?

Kome se mogu obratiti s pitanjima?

Kolačići

 

Tko je odgovoran za obradu mojih osobnih podataka?

Mi smo tvrtka Lamp en Licht Online B.V. (u daljnjem tekstu navedena kao: ‘Svjetiljkaisvjetlo’), sa sjedištem na adresi Smaragdweg 52, 5527 LB, Hapert, Nizozemska.

Mi smo stranka koja je odgovorna za dostupnost web stranice svjetiljkaisvjetlo.hr i za s time povezanom obradom osobnih podataka.

Što to znači za mene?

Tijekom svih naših obrada osobnih podataka mi se pridržavamo važećih zakona o privatnosti. To između ostalog znači da mi:

 • Jasno definiramo naše ciljeve obrade osobnih podataka. To činimo, na primjer, putem ove izjave o privatnosti i kolačićima;
 • Pohranjujemo što je moguće manje osobnih podataka i našu obradu Vaših podataka što je moguće više ograničavamo samo na ono što je potrebno za usluge koje želite dobiti od nas;
 • Tražimo izričito dopuštenje za obradu Vaših osobnih podataka ako je Vaše dopuštenje neophodno ili ako mi to smatramo prikladnim, na primjer ako nudimo opcije ili postavke za Vas;
 • Poduzimamo sigurnosne mjere da bi zaštitili Vaše osobne podatke. Ove obveze također namećemo strankama koje za nas obrađuju osobne podatke;
 • Poštujemo Vaša prava, kao što je pravo na uvid, izmjenu ili brisanje Vaših osobnih podataka na Vaš zahtjev.

 

Koje mogućnosti imam?

Kako bismo Vam omogućili da sami imate kontrolu nad Vašom privatnošću, postavljamo Vam pitanje da li želite da obrađujemo više ili manje informacija o Vašim interakcijama s našom web stranicom. To postavke možete sami odrediti u bilo kojem trenutku.

Ako želite da našu ponudu, naše reklame i naše usluge što više prilagodimo Vašim interesima, sklonostima i željama, možete nam dati dopuštenje za obradu Vaših podataka u tu svrhu. Nešto poput trgovca koji Vas dobro poznaje i tako Vam može bolje pomoći. Ako iz bilo kojeg razloga to ne želite učiniti, uvijek možete odlučiti ograničiti našu obradu na najmanju neophodnu mjeru.

 

Što su zapravo osobni podaci?

Osobni podaci su svi podaci koji govore nešto o tome tko ste i što radite ili ste radili. To uključuje, primjerice, Vaše ime, adresu, telefonski broj i adresu e-pošte. Jedinstveni brojevi ili karakteristike po kojima Vas je moguće identificirati, kao što su Vaš korisnički broj, Vaša IP adresa ili ID broj kolačića, također se smatraju osobnim podacima. Ti se podaci nazivaju i pseudonimi - osobni podaci jer se broj ili karakteristika mogu smatrati pseudonimom ('pseudo-ime'). Vaša povijest narudžbi i ponašanje surfanja na našim web stranicama također su osobni podaci, ako ti podaci mogu dovesti do Vas, kao pojedinca. Kako bismo zaštitili Vašu privatnost, možemo, na primjer, učiniti Vaše surfanje na našoj web stranici djelomično anonimnim uklanjanjem svih informacija po kojima Vas je moguće identificirati. Ako je na temelju podataka (praktički) nemoguće utvrditi na koju se osobu podaci odnose, onda se (više) ne radi o osobnim podacima. Na primjer, ako brojimo samo koliko je puta netko kliknuo na određenu vezu ili stranicu, ali ne pohranjujemo ništa o tome tko je kliknuo (tako što, na primjer, ne pohranjujemo IP adresu ili drugu karakteristiku po kojoj se netko može identificiran), onda su to anonimni podaci, a ne osobni podaci.'

 

Koji podaci o meni se obrađuju i zašto?

Vaše postavke, izbori i radnje na našoj web stranici prvenstveno određuju koje ćemo Vaše osobne podatke obrađivati ​​i u koje svrhe. U nastavku je po radnji ili aktivnosti opisano koju vrstu osobnih podataka ćemo morati obrađivati ​​.

Posjet web stranici

Ako, na primjer, posjetite našu web stranicu, tada, u svakom slučaju, moramo obraditi Vašu IP adresu. Vaša IP adresa je jedinstveni broj koji Vam je dodijelio Vaš davatelj internetskih usluga. Bez obrade Vaše IP adrese ne možemo prikazati web stranicu koju tražite. 

Osim toga, koristimo kolačiće i slične tehnike kako bismo web stranicu učinili upotrebljivom. U slučaju kolačića, to je mala datoteka koju pohranjuje vaš web preglednik na Vašem uređaju i koju naši sustavi mogu koristiti i eventualno ažurirati.


Na primjer, koristimo kolačić za spremanje sadržaja Vaše košarice dok pregledavate našu web stranicu. Vaše postavke o svrhama za koje želite da koristimo kolačiće i slične tehnike također se pohranjuju pomoću (funkcionalno neophodnog) kolačića. Funkcija chata na našoj web stranici također je omogućena funkcionalnim kolačićem. Osim kolačića, možemo koristiti i druge tehnike pomoću kojih se određeni podaci mogu pohraniti ili pročitati s Vašeg uređaja. Na temelju postavki Vašeg preglednika, možda će biti moguće, na primjer, prepoznati Vaš uređaj i spremiti ili pročitati Vaše postavke.

Kako bismo identificirali i riješili tehničke probleme i sigurnosne incidente, naš web-poslužitelj vodi zapise o svakom zahtjevu prema stranici s naše web-stranice. Ako se niste usprotivili prikupljanju statistike, možemo takve zapisnike koristiti također u tu svrhu.

Možete omogućiti ili onemogućiti kolačiće i obradu koji nisu striktno potrebni za rad web stranice, ali mogu biti korisni za povezane svrhe, kao što je prikupljanje statistike, spremanje Vaših preferencija i personaliziranje ponuda i oglasa.

Naručivanje

Kada stavljate narudžbu, potrebni su nam podaci kao što su:

 • Podaci o plaćanju kako bismo utvrdili je li Vaša narudžba plaćena;
 • Kontakt podaci kako bismo Vas mogli informirati o obradi Vaše narudžbe;
 • Vaše puno ime i adresu kako bismo mogli isporučiti Vašu narudžbu.

Prilikom naručivanja imate mogućnost da nas spriječite da Vam šaljemo ponude ili informacije o proizvodima ili uslugama sličnim onima koje ste kupili. Sve dok ne upotrijebite opciju odjave, možemo Vas e-poštom obavještavati o ponudama za koje na temelju Vaših kupnji kod nas očekujemo da bi Vas mogle zanimati.

Otvaranje korisničkog računa

Da bi Vam bilo lakše, uvijek imate mogućnost kreiranja korisničkog računa kod nas. Tada ne morate ponovno unositi svoje podatke za sljedeću narudžbu. U tom slučaju, osim podataka za narudžbe, morate unijeti i lozinku koju čuvamo na siguran način (pogledajte u nastavku rubriku 'sigurnost').

Komunikacija s nama

Omogućujemo Vam da s nama komunicirate na različite načine, kao npr. putem chata, e-pošti i telefona. Vašu komunikaciju s nama obrađujemo kako bismo što bolje mogli reagirati na Vaše pitanje ili zahtjev.

Prijavite se za naš newsletter

Čak i bez naručivanja, možete se registrirati za primanje ponuda od nas putem e-pošte. Ako date svoju e-mail adresu za ovo, možemo je koristiti za slanje ponuda. Uvijek se možete sami odjaviti na navedeni način.

Sudjelovanje u istraživanju tržišta, davanje povratnih informacija

Činimo sve što možemo kako bismo naše usluge učinili što jednostavnijima za korištenje i vrjednijima za Vas. Možemo Vas pozvati da nam u tome pomognete, primjerice sudjelovanjem u istraživanju tržišta bez obveza. Na primjer, možemo Vas pitati koliko ste zadovoljni našim uslugama i kolika je vjerojatnost da biste nas preporučili drugima (NPS – mjerenje lojalnosti klijenata). Uvijek možete odabrati želite li sudjelovati u istraživanju ili ne. Vaše mišljenje ili povratne informacije neće se dijeliti s drugima.

Dijeljenje fotografija na društvenim mrežama sa #dasvjetiljkaisvjetlohr

Na društvenim mrežama možete podijeliti lijepe trenutke s nama korištenjem hashtaga #dasvjetiljkaisvjetlohr. Uvjete koji važe pri tome možete pročitati ovdje.

 

Kako se moji podaci mogu obrađivati ​​za marketing?

Marketinški kolačići i slične tehnike

Ako odlučite dopustiti obradu marketinških kolačića i sličnih podataka, naši marketinški partneri mogu obraditi Vaše interakcije s našom web stranicom i kombinirati ih s Vašom interakcijom s drugim web stranicama na kojima su oni aktivni i za koje ste također dali dopuštenje. Na temelju toga mogu se napraviti pretpostavke o željama i preferencijama koje biste Vi mogli imati. Na temelju tih pretpostavki može se odrediti koje bi ponude i oglasi za Vas mogli biti najinteresantniji.

Ovisno o našoj marketinškoj strategiji, koja se s vremena na vrijeme može prilagoditi, 'publiku' ili 'segmente' možemo definirati kao skupinu ljudi koji imaju određene zajedničke karakteristike (u ponašanju) i kojima bi iz tog razloga češće ili manje češće željeli prikazati ​​naše reklame. Budući da je moguće pratiti da li je li netko i naručio nešto nakon što je vidio oglas, možemo dobiti uvid u učinkovitost naših marketinških kampanja.

Na web-stranicama i uslugama gdje se naši oglasi ili oglasi od drugih oglašivača prikazuju pomoću marketinških kolačića ili sličnih tehnika, kao što je Vaša omiljena stranica s vijestima, često se koriste sustavi koji oglašivačima omogućuju licitiranje automatskih iznosa za prikazivanje oglasa. Oglas koji vidite je onaj za koji je u tom trenutku najviše ponuđeno, u očekivanju da proizvod ili usluga u oglasu najbolje odgovara Vašim interesima i željama. Tada postoji najveća šansa da ćete ga poželjeti kupiti. I mi kao oglašivači, također možemo koristiti takve usluge kako bismo mogli prikazati ponude i oglase za koje se nadamo da će Vas najviše zanimati.

Važno je znati da postoji velik broj faktora koji određuju gdje i koji oglas ćete vidjeti i kada. Vaše interakcije na našoj web-stranici i činjenica da li pristajete ili ne na našu upotrebu marketinških kolačića i obradu mogu biti dio toga, ali u mnogim slučajevima ne moraju biti presudni.


Marketinške kolačiće također možemo koristiti kako bismo prilagodili sadržaj naše web stranice što je moguće bliže vašim preferencijama.

Kako bismo zaštitili Vašu privatnost, Vaše ime ne dajemo našim marketinškim partnerima. Vaše klikanje povezano je s pseudonimnim brojem (ID kolačića ili ID korisnika) koji naše marketinške partnere u normalnim okolnostima ne može dovesti do Vašeg daljnjeg identiteta.

Nešto dalje u toj izjavi o privatnosti možete vidjeti popis kolačića i pružatelja usluga koje možemo koristiti, po kategorijama za koje nam možete dati dopuštenje.

Googleovo uparivanje klijenata

Ako nam date dopuštenje za marketinške kolačiće i obradu podataka, tada možemo koristiti Googleovo uparivanje klijenata. Uz pomoć ove Googleove usluge nastojimo ljudima koji su već nešto kupili kod nas prikazati najrelevantnije i najzanimljivije oglase, sve dok su prijavljeni na Googleu. U praksi to ide otprilike ovako.

Na primjer, ako ste kupili nešto od nas u zadnjih 30 dana (ili bilo koje drugo razdoblje), pokušat ćemo neko vrijeme spriječiti da vidite oglase za potpuno isti proizvod, budući da ste ga već kupili. Ako se radi o proizvodima koje često naručujete kod nas, onda to može biti drugačije. Iz Vaših ponovljenih kupnji možemo zaključiti da Vam je isti proizvod potreban redovito. Na primjeru LED žarulja možemo procijeniti da bi Vam mogao biti potreban veći broj ovih žarulja ili da želite kupiti iste ili slične proizvode u određenim redovitim terminima. Osim toga, znamo da su neki od naših proizvoda dobro idu s drugim proizvodima. Na primjer, rasvjeta u Vašem dnevnom boravku i spavaćoj sobi u istom stilu. Ako ste kupili nešto za što mislimo da bi dobro išlo uz neki drugi proizvod, možemo Vam pokušati prikazati oglase za te proizvode koji idu uz proizvod koji ste kupili.

Važno je razumjeti da to nisu zaposlenici koji ručno prate sve Vaše kupnje. Koristimo Googleovo uparivanje klijenata kako bismo automatizirali ovaj proces i zaštitili Vašu privatnost koliko god je to moguće. Tehnički gledano, to se radi na sljedeći način.

E-mail adresu s koje ste naručili proizvod na našim stranicama (i eventualno neke druge podatke koje ste unijeli, kao što je Vaš telefonski broj) obrađujemo u tzv. hash (dugi niz podataka generiran algoritmom). Zatim isporučujemo taj hash Googleu, koji koristi isti algoritam za stvaranje hash adresa e-pošte (i eventualno nekih dodatnih podataka kao što su telefonski brojevi) svojih korisnika. Ako imate Google račun na kojem ste koristili istu adresu e-pošte koju ste koristili za naručivanje od nas, Google će prepoznati taj hash. Korištenje hashova je jedan oblik pseudonimizacije, koji je Općom uredbom o zaštiti podataka i drugim važećim zakonima o privatnosti priznat kao važna tehnika za zaštitu Vaše privatnosti.

Sve dok ste prijavljeni na svoj Google račun, Google može uzeti u obzir postavke koje smo unijeli u Googleove usluge oglašavanja kako bi Vam prikazao najrelevantnije oglase. I ovdje naše postavke nisu jedini čimbenici koje Google uzima u obzir pri određivanju koji će Vam se oglasi prikazivati u Googleovim uslugama i na web stranicama ili u aplikacijama u kojima je dostupan Googleov oglasni prostor. Ako nam ne date dopuštenje za korištenje marketinških kolačića i sličnih tehnika, tada se gore opisana obrada ne provodi putem Googleove alatke za uparivanje klijenata.

Na svom Google računu također možete odabrati želite li da oglasi na Googleovim uslugama budu prilagođeni Vašim online pretraživanjima i klikovima. Najnovija veza za ovu namjenu za koju znamo je: https://adssettings.google.com

Googleove poboljšane konverzije

Još jedna usluga koja će biti omogućena ako nam date dopuštenje za marketinške kolačiće i sličnu obradu podataka su Googleove poboljšane konverzije. Ova je usluga namijenjena boljem mjerenju učinkovitosti oglasa koje prikazujemo putem Googlea. Ako nakon što vidite oglas učinite nešto u skladu sa svrhom oglasa, to se naziva 'konverzija. To je uglavnom kupnja, ali može biti i nešto drugo, kao što je pretplata na email newsletter. Izazov je izmjeriti učinkovitost tog oglasa što je moguće točnije, a pritom što bolje zaštititi Vašu privatnost.

Googleove poboljšane konverzije pomažu pri tome, na način koji je donekle sličan Googleovom procesu uparivanja klijenata. I ovdje, u trenutku 'konverzije' (obično u slučaju kupnje), stvaramo hash Vaše adrese e-pošte (i možda nekih drugih podataka koje ste unijeli, kao što je Vaš broj telefona) koje šaljemo Googleu. Google zatim provjerava taj hash s jednim od vlastitih generiranih hashova na temelju adresa e-pošte, telefonskih brojeva i sličnih podataka iz vlastite baze korisnika. Ako ste bili prijavljeni na svoj Google račun kada ste gledali naš oglas, hash se može koristiti da bi se odredilo koliko je vremena prošlo između kupnje (ili druge konverzije) i gledanja oglasa, te na temelju toga, se utvrđuje vjerojatnost učinkovitosti.

Marketing putem e-pošte

Ako ste pretplaćeni na naš newsletter, onda ćete od nas (tjedno) primati e-mailove s ponudama i informacijama koje Vam nastojimo učiniti što zanimljivijima. Pritom koristimo tehnologiju koja nam omogućuje da znamo otvarate li naše poruke i na koje hiperveze u e-pošti kliknete. Takve informacije analiziramo kako bismo vidjeli u kojoj mjeri ljudi čitaju naše e-mailove.

 

Koje su pravne osnove za obradu mojih podataka?

U najvažnijem zakonu o privatnosti koji je na snazi ​​u EU, i to u Općoj uredbi o zaštiti podataka (AVG), propisano je da se obrada osobnih podataka mora uvijek temeljiti na jednoj od osnova koje su eksplicitno opisane u ovom zakonu. Osnove koje se odnose na našu obradu podataka su:

 • Dozvola. Ako ste nam dali informirani pristanak, možemo na toj osnovi obrađivati ​​Vaše podatke. Ovo se, na primjer, odnosi na:
  • Korištenje kolačića i sličnih tehnika u marketinške svrhe;
  • Vaš upis za dobivanje našeg newsletter-a (ako još ništa niste naručili)
 • Sporazum. Ako je obrada Vaših podataka nužna za ispunjavanje ili pripremu ugovora s Vama, Vaše podatke možemo obrađivati ​​na toj osnovi. Ovo se, na primjer, odnosi na:
  • Traženje stranice na našoj web stranici;
  • Obradu Vaših narudžbi.
 • Zakonska obveza. Ako je obrada Vaših podataka nužna za ispunjavanje zakonske obveze, onda Vaše podatke možemo obrađivati ​​ na toj osnovi. Ovo se, na primjer, odnosi na:
  • Zadržavanje naših administrativnih podataka za porezne vlasti;
  • Udovoljavanje zahtjevima nadležnih tijela kao što su sudstvo ili supervizor.
 • Legitimni interes. Ako je u našem interesu ili u interesu nekog drugog da obradimo Vaše osobne podatke i ako taj interes nadmašuje Vaš interes da se to ne radi, onda mi na toj osnovi možemo obrađivati ​​Vaše podatke. Ovo se, na primjer, odnosi na:
  • Osiguranje naše web stranice i sprječavanje (DDOS) napada;
  • Slanje e-pošte o proizvodima sličnim onima koje ste već kupili od nas, pod uvjetom da se tome niste usprotivili;

 

Koje stranke mogu dobiti moje podatke?

Kako bismo Vam mogli dati na korištenje našu web stranice i usluge, koristimo se uslugama raznih drugih stranaka. Neke od stranaka koje angažiramo će pri tome morati obrađivati ​​Vaše osobne podatke. Pri tome mislimo, na primjer, na dostavnu službu kao što je UPC, kojoj je potrebna Vaša adresa kako bi mogla isporučiti Vašu narudžbu.

U toj mjeri u kojoj je to potrebno za pružanje usluga koje ste zatražili, možemo proslijediti podatke sljedećim kategorijama stranaka:

 • Službe za dostavu;
 • Službe za pružanje usluga platnog prometa;
  • Ako odlučite platiti naknadno, detalji Vaše narudžbe biti će proslijeđeni tvrtki Klarna kao pružatelju usluga plaćanja. Klarna obrađuje Vaše osobne podatke kao voditelj obrade u skladu s vlastitom politikom privatnosti od Klarne, a Klarna može isto tako koristiti agencije za naplatu i kreditne informativne agencije u cilju ograničavanja rizika neprimanja (pune) isplate;
 • Pregled platformi za web trgovine;
 • Pružatelji usluga hostinga;
 • Pružatelji mreže za distribuciju sadržaja (CDN), koji pomažu da se web stranica brže učitava;
 • Programeri web stranica;
 • Pružatelji platformi za upravljanje odnosa s kupcima (customer relations management, CRM);
 • Pružatelji određenih funkcionalnosti na našoj web stranici, kao što je funkcija chata;
 • Pružatelji kolačića i sličnih tehnika na našoj web stranici, uključujući, na primjer, naše (vanjske) marketinške partnere ako ste za to dali dopuštenje.

Ne prodajemo Vaše podatke ovim pružateljima usluga niti bilo kojoj drugoj strani. S pružateljima usluga, kao što su gore navedeni, sklapamo ugovore u kojima dogovaramo što mogu, a što ne mogu učiniti s Vašim podacima.

Nadalje, informacije koje ste dali tvrtki svjetiljkaisvjetlo neće dati drugim strankama ako za to niste dali dopuštenje, osim ako to nije zakonski potrebno ili propisano zakonom. Na primjer, moguće je da policija zatraži podatke od nas u kontekstu istraga prijevara. U tom slučaju je tvrtka svjetiljkaisvjetlo zakonski dužna dati te podatke.

 

Koliko dugo se čuvaju moji podaci?

Logs (operativni zapisi)

Generalno govoreći zapise s našeg web poslužitelja ne pohranjujemo dulje od tri (3) mjeseca. Zapise u vezi s (mogućim) tehničkim problemima ili sigurnosnim incidentima možemo sačuvati sve dok ne smatramo da je problem ili incident riješen.

Kolačići i slični podaci

Razdoblje čuvanja kolačića i usporedivih podataka možete pronaći na stranici gdje možete odrediti koje kategorije kolačića i obradu želite dopustiti.

Narudžbe

Kada napravite narudžbu na našoj web stranici, tvrtka svjetiljkaisvjetlo pohranjuje Vaše podatke do 5 godina nakon zadnje narudžbe ili duže ako podatke moramo čuvati duže na temelju zakonske obveze, primjerice za potrebe porezne uprave.

Vaš korisnički račun

Sve podatke na Vašem računu, uključujući Vaše ime, adresu, kontaktne podatke i potpuni pregled Vaših narudžbi, brišemo ako se niste ulogirali u periodu od 5 godina.

Komunikacija

Kada nas kontaktirate putem obrasca za kontakt, e-maila, Facebooka, Twittera, WhatsAppa ili putem chat poruke, tvrtka svjetiljkaisvjetlo pohranjuje Vaše podatke onoliko dugo koliko je potrebno da bismo mogli obraditi Vaše pitanje ili zahtjev. Komunikaciju brišemo tek nakon što smo dovoljno sigurni da je Vaš zahtjev ili pitanje ispravno obrađeno ili da je rok zastare bilo kojih ugovornih potraživanja istekao.

Kada komentirate blog ili ocjenjujete našu web trgovinu, Vaš komentar će biti objavljen i Vaši podaci će biti pohranjeni sve dok ne izbrišete taj komentar ili ocjenu.

Fotografije koje ste podijelili s #dasvjetiljkaisvjetlohr

Ako ste nam dali dopuštenje za korištenje Vaše fotografije pomoću oznake #dasvjetiljkaisvjetlohr, nama je dozvoljeno nastaviti koristiti Vašu fotografiju dok ne povučete svoje dopuštenje. Uvjete koji su pri tome važeći možete pročitati ovdje.

 

Gdje su pohranjeni moji podaci?

Vaše podatke pohranjujemo što je moguće više unutar Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP), koji se sastoji od država članica EU-a, te Norveške, Islanda i Lihtenštajna. Računala (serveri) koja čine našu web stranicu dostupnom putem interneta nalaze se u EU. Tvrtke koje posjeduju te servere također se nalaze u EU. Moguće je da su te tvrtke dio multinacionalne grupe kompanija te da se sjedište i sestrinski uredi nalaze izvan EGP-a. Podružnica u EU s kojom smo sklopili ugovor i dalje je dužna osigurati prijenos Vaših osobnih podataka u zemlje izvan EGP-a samo ako su ti podaci tamo zaštićeni na isti način kao u EGP-u.

Podatke o Vama kao kupcu, kao što su podaci o tome što ste kupili od nas i kada, Vaše ime, adresa i kontakt podaci, obrađujemo uz pomoć Salesforcea, vodeće tvrtke na svjetskom tržištu u ovom području. Sve dok ne osiguramo da Salesforce obrađuje sve korisničke podatke samo u EU, moguće je da će Vaše korisničke podatke (ili njihov dio) Salesforce pohranjivati u SAD-u. Salesforce se certificirao u skladu s okvirnom odlukom o privatnosti podataka - EU-US Data Privacy Framework (vidi dolje), koju su zajednički uspostavili EU i SAD radi zaštite osobnih podataka u slučaju međunarodne razmjene između EU i SAD-a. Osim toga, Salesforce je uspostavio obvezujuća korporativna pravila za zaštitu Vaših podataka unutar globalne grupe tvrtki Salesforce. Ove propise prate i odobravaju europska tijela za zaštitu privatnosti. Osim toga, Salesforce je prihvatio i EU-standardne ugovorne klauzule (SCC) u ugovoru koji je primjenjiv na Salesforce usluge, u cilju zaštite Vaših osobnih podataka.

Nekoliko naših marketinških partnera nalazi se (samo) u Americi (Sjedinjene Američke Države - SAD). Ako pristajete na korištenje marketinških kolačića i sličnu obradu podataka, to znači da također pristajete na prijenos potrebnih osobnih podataka našim marketinškim partnerima u SAD-u. To se posebno odnosi na podatke kao što je ID kolačića i povezane informacije koje se odnose na Vaše online pretraživanje i Vaše klikove. Brojne tvrtke koje nam pomažu u prikupljanju statističkih podataka i analizi korištenja naše web stranice također se nalaze u SAD-u. Želimo Vas informirati što je moguće više o prijenosu osobnih podataka u SAD kako bismo Vam omogućili donošenje informiranih odluka u potpunoj slobodi.

Od srpnja 2023. ponovno je na snagu stupila uredba o prijenosu osobnih podataka iz Europske unije (EU) tvrtkama u SAD-u koje su završile samocertifikaciju. Uredba se zove EU-US Data Privacy Framework. Ukratko, samocertifikacija znači da tvrtke u Americi izjavljuju da zadovoljavaju odredbe iz uredbe koja sadrži razne obveze i zahtjeve koji su usporedivi s pravilima prema kojima su tvrtke u EU dužne štititi Vaše osobne podatke. Savezna komisija SAD-a za trgovinu (FTC) kontrolira ispunjavaju li američke tvrtke svoja obećanja u tom pogledu.

Posljednjih godina pokrenut je niz sudskih postupaka pred Sudom pravde Europske unije (Sud EU) u kojima se dovode u pitanje važeći propisi za prijenos osobnih podataka iz EU u SAD. Sud pravde EU-a dva je puta utvrdio da tada važeća uredba nije pružala dovoljnu zaštitu osobnih podataka ljudi u EU-u. Postoji šansa da se to dogodi i s uredbom koja je trenutno na snazi. U tom ćemo slučaju zaustaviti prijenos ili na drugi način osigurati da Vaši osobni podaci budu dovoljno zaštićeni u SAD-u.

Različite mjere koje mi i naši partneri poduzimamo kao standardne mjere u cilju zaštite Vaše privatnost na najbolji mogući način, su zaštita (dijelova) Vaše IP adrese, hashing i pseudonimizacija, također pomažu da se smanji šansa da ćete imati negativne posljedice kao rezultat međunarodnog prijenosa Vaših ličnih podataka. Ako ne pristajete na kolačiće i obradu podataka za marketing ili statistiku, time isto tako sprječavate i prijenos svojih osobnih podataka u SAD-u u tu svrhu.

 

Kako se štite moji podaci?

Poduzimamo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili Vaše podatke od gubitka i nezakonite obrade, kao što je neovlašteni uvid u te podatke.

Tvrtka svjetiljkaisvjetlo poduzima (između ostalog) sljedeće sigurnosne mjere:

 • pristup osobnim podacima zaštićen je korisničkim imenom i lozinkom;
 • umjesto teksta lozinke, pohranjujemo samo niz slova i brojeva ('hash') koji je izveden iz lozinke pomoću algoritma. 'hash' se koristi kako bi se spriječilo da bilo tko pročita Vašu lozinku. Čak ni naši zaposlenici ne mogu pročitati Vašu lozinku zahvaljujući toj mjeri;
 • koristimo sigurne veze (HTTPS, SSL/TLS) koje štite sve informacije između Vas i naše web stranice kada unosite osobne podatke;
 • vodimo evidenciju svih zahtjeva za osobne podatke.

 

Koja prava imam u vezi s mojim osobnim podacima?

U vezi s Vašim osobnim podacima imate sljedeća prava:

 • možete podnijeti zahtjev za uvid u podatke koje obrađujemo o Vama;
 • možete zatražiti, u uobičajenom formatu, pregled podataka koje obrađujemo o Vama;  
 • možete podnijeti zahtjev za ispravku ili uklanjanje podataka ako su netočni ili više nisu relevantni.

Za ostvarivanje ovih prava, molimo Vas da stupite u kontakt s nama. U tu svrhu možete pogledati podatke za kontakt na kraju ove izjave o privatnosti i kolačićima.

Ako imate žalbu na način na koji postupamo s Vašim podacima, željeli bismo čuti Vaše mišljenje, ali također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu (Nadzorno tijelo za zaštitu podataka).

 

Odnosi li se ova izjava o privatnosti i kolačićima i na druge web stranice?

Ova izjava o privatnosti ne odnosi se na web stranice trećih strana koje su povezane s našom internetskom trgovinom. Lampenlicht ne može jamčiti da te treće strane postupaju s Vašim osobnim podacima na pouzdan ili siguran način. Preporučujemo da pročitate njihovu izjavu o privatnosti prije korištenja njihovih web stranica.

 

Može li se ova izjava o privatnosti i kolačićima promijeniti?

Tvrtka svjetiljkaisvjetlo zadržava pravo izmjene ove izjave o privatnosti i kolačićima. Preporučujemo da ovu izjavu o privatnosti i kolačićima redovito pregledavate kako biste bili upoznati o tim promjenama.

Ova izjava o privatnosti i kolačićima posljednji je put ažurirana 28. travnja 2022.

 

Kome se mogu obratiti s pitanjima?

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj obradi Vaših osobnih podataka, slobodno nam se obratite. Rado ćemo vam pomoći.

 

Kolačići