Nabavite svu svoju novu rasvjetu ovog proljeća uz najmanje 20% popusta
block 1

Kabeli za struju i utičnice:
što raditi, a što ne

 

"Na ovoj stranici pronaći ćete relevantne informacije o kabelima za struju i utikačima. Prije svega, važno je znati da se kabel za struju i utikač trebaju rabiti tako da budu žičano povezani sa svjetiljkom ili podijeljeni, kako bi se mogli utaknuti u utičnicu. Mi ćemo ovdje pojasniti kako povezati kabel za struju i utikač na svjetiljku kako biste ju vi mogli lako utaknuti izravno u zidnu utičnicu."

Kupite sada

Razlika između uzemljenih i neuzemljenih utikača za utičnice:

Važno je shvatiti, kad se radi o utikačima, razliku između uzemljenih i neuzemljenih utikača. Uzemljena utičnica ima tri žice, i svaka dolazi u različitoj boji:

žuta/zelena žica: To je žica za uzemljenje. To je dvostruko izolirana svjetiljka i djeluje kao zaštitni provodnik kod sprečavanja električnog udara i/ili požara. Svjetiljke sa žicom za uzemljenje obično trebaju u vlažnim dijelovima vašeg doma, kako bi spriječile dešavanje kratkoga spoja. Ako primjerice dođe do kratkog spoja sa svjetiljkom ili do nekog drugog kvara s njom, automatski ista svjetiljka pruža zaštitu, a napon se prekida i ide u zemlju.

Smeđa žica: Ovo je živa žica, tu teče glavni dovod struje i u toj žici uvijek ima napona. Ovo je plus žica.

Plava žica: Ovo je minus žica, u njoj nema napona i ona samo osigurava ispuštanje električne energije. Ovo je minus ili nulta žica.

block 7

Želite li povezati kabel i utikač u svoju svjetiljku?

Imate li svjetiljku koju biste htjeli pretvoriti u uporabu kabela i utikača? To se lako radi! Jednostavno nabavite kabel i utikač, sa ili bez sklopke, ovisno o tome kako želite da svjetiljka funkcionira. Lako povežite kabel sa svojom postojećom svjetiljkom i utaknite je u svoju utičnicu! Mi imamo široku lepezu različitih boja i duljina kad se radi o kabelima!

block 7
emico-featured